Veelgestelde vragen

U zet uw mobiele telefoon aan zodra u geland bent en naar de bagageband gaat. de chauffeur neemt contact met u op om af te spreken. Zodra u uw bagage heeft begeeft u zich naar vertrekhal 2 (departure 2).

Wij begroeten u buiten voor vertrekhal 2 op de tweede rijbaan rechtdoor oversteken wanneer u draaideur F uitloopt.

Het is ook mogelijk bij het Meeting Point  opgehaald te worden tegen een meerprijs van 10 euro. Deze informatie is bijgevoegd bij uw bevestiging mail met plattegrond , foto en tekstuele uitleg.

Wij zullen uw Boeking registreren en een bevestiging sturen binnen 15 minuten per e-mail en SMS.

 

Je kunt bij ons tot 8 uur vóór je gewenste ophaaltijdstip online een rit boeken.

In onze taxis kunt u contant betalen, pinnen of met creditcard betalen. Reserveert u online dan kunt u gemakkelijk via iDeal of vooruitbetalen per bank overboeking.

  • Contant in Taxi
  • Ideal (Online)
  • Visa Card (Online en in Taxi)
  • Mastercard (Online en in Taxi)
  • V-Pay (Online en in Taxi)

 

Bedrijven kunnen bij ons ook op rekening rijden. Geeft u dit vooraf aan tijdens het reserveren. Uw bedrijf krijgt achteraf van ons de factuur.

Nee, wij bieden alleen prive taxi’s en geen deeltaxi. Bij ons gaat u dus meteen naar de bestemming. Wij rijden niet om via andere adressen, tenzij u zelf met ons heeft afgesproken om onderweg bijvoorbeeld nog vrienden of familie op te halen.

Express Schiphol Taxi Centrale beschikt helaas niet over kinderstoeltjes. De reden hiervoor is onder ander dat de taxi chauffeur geen ritten meer kan uitvoeren met bagage en 4 personen aangezien de kinderstoeltje ruimte in beslag neemt. Daarnaast is een kinderstoeltje in een taxi niet verplicht. Klik hier voor meer informatie over kinderzitjes in een taxi.

Volgens de wet moet je kinderen tot 135 cm in een goedgekeurd autostoeltje vervoeren. Omdat dit in de praktijk niet altijd gaat, staan er in de wet een paar uitzonderingen. Deze uitzonderingen gaan over het vervoeren van kinderen in je eigen auto, in een andere auto, in de taxi en in de bus.

Online gemaakte reserveringen kunt u uitsluitend online annuleren of wijzigen in de bevestigingsmail die u heeft ontvangen. Voor reserveringen die gemaakt zijn via het Call Center, verzoeken wij u contact op te nemen met de betreffende vestiging of met het Call Center via telefoonnummer +31 (0)702601445.

U kunt uw reis tot 48 uur voor vertrek annuleren. Daaraan zijn geen kosten verbonden. Als een reis binnen 48 uur voor de gewenste vertrektijd wordt geannuleerd, betaalt u een bedrag van € 20,00 aan administratiekosten.

Als u een ander vluchtnummer heeft dan u heeft doorgegeven dan moet u dit zo snel mogelijk aan ons door geven door te e-mailen naar ons.

Dit is geen enkel probleem. Omdat u het juiste vluchtnummer heeft doorgegeven kunnen wij precies zien hoe uw vlucht ervoor staat. De chauffeur zal dus gewoon op tijd voor u klaar staan.

In bijna alle taxi’s zijn huisdieren toegestaan, echter u dient bij uw reservering melding te maken met wat voor een huisdier u reist.

Sedans en stationwagens vallen onder hetzelfde tarief.

Eenvoudig Online betalen

U kunt vooraf veilig online betalen via verschillende diensten, zoals iDeal, Mastercard, Visa, AMEX en Paypal. Voor ieder wat wils. U kunt natuurlijk ook contant aan de chauffeur betalen.

Welk voertuig kies ik?